5 nejčastějších otázek - Průvodce kartáčky na čištění obličeje

S naším průvodcem zjistíte vše, co potřebujete vědět před zakoupením nebo použitím čistícího kartáčku na obličej, včetně toho, jak kartáček použít, či který typ kartáčku na čištění obličeje je pro Vás ten nejlepší.

Který kartáček na čištění obličeje je nejlepší?

To vše závisí na vašich konkrétních potřebách a typu pleti. Pro pokožku náchylnou na akné jsou silikonové kartáče na obličej skvělou volbou díky svým hygienickým vlastnostem. A kartáče s měkkými štětinami nabízejí jemnější čištění, které je ideální pro citlivou pleť.

Upřesněte své vyhledávání podle typu pokožky a snažte se najít, co nejvíce výhod daného kartáčku.

 

Jak používat kartáč na čištění obličeje?

Kartáčky na čištění obličeje přicházejí ve všech tvarech a velikostech, tudíž prvním krokem je najít ten, který vyhovuje potřebám vaší pokožky.

Co se týká jejich použití: Poté, co odstraníte make-upu obvyklým způsobem, namočte kartáček a naneste vybraný čisticí prostředek na obličej nebo přímo na štětiny.

Pohybujte kartáčkem malými krouživými pohyby po tváři: 20 vteřin využijte na oblast brady + nosu, dalších 20 vteřin na čelo, a poté po dobu 10 vteřin vyčistěte tváře. Snažte se nepoužívat štětiny přímo kolem očí, protože zde je pokožka mimořádně jemná. Jakmile proces čištění dokončíte, opláchněte si obličej vlažnou vodou a osušte čistým ručníkem.

 Postup čištění pleti

TIP: Dávejte pozor, abyste na přístroj příliš netlačili. Nepoužívejte čisticí prostředky s exfoliačními vlastnostmi, protože jsou v kombinaci s přístrojem příliš drsné k pokožce. A samozřejmě, nikdy nesdílejte kartáček na obličej s nikým jiným, protože hrozí šíření bakterií a výskyt vyrážky.

 

Jak často byste měli používat kartáč na čištění obličeje?

Jak často byste měli používat čisticí kartáč na obličej, závisí na vašich návycích v péči o pleť a typu vaší pleti. U normální pokožky doporučujeme používat kartáček jednou denně během ranní nebo večerní péče o pleť. Zatímco pokud máte citlivou pokožku, doporučujeme používat přístroj pouze 1–2krát týdně.

Kartáčky na obličej pomáhají jemně „odlupovat“ odumřelé buňky a pomáhají k očištěné, omlazené pleti. Neexistuje však jednoznačné pravidlo, jak často byste je měli používat. Poslouchejte svou pokožku! Pokud máte pocit, že byste měli kartáček použít častěji, nebo naopak na chvíli udělat přestávku, vždy dejte na svoji intuici.

 

Jak čistit kartáček na obličej?

Je důležité udržovat všechny štětiny a kartáčky, které používáte na obličeji, čisté, ať už se jedná o štětce na čištění obličeje nebo produkty na líčení - zvláště pokud je používáte pravidelně. Po každém použití kartáček na obličej důkladně opláchněte horkou vodou. Pomůže vám to zbavit se zbytku produktů na čištění pleti, odumřelých buněk z obličeje, mazu, nečistot a případných zbytků make-upu. Pro hlubší čištění můžete použít čističe určené přímo pro kartáčky, nebo využít jemné mýdlo a nechat očištění kartáček uschnout na vzduchu.

Kartáče na obličej s měkkými vlasovými štětinami vyžadují, abyste každé tři měsíce vyměňovali hlavici. Tím zajistíte, že budou co nejčistší a hygienické. Oproti tomu silikonové štětinky nevyžadující žádnou výměnu, díky svému materiálu. Jsou tedy nejen více hygienické, ale také cenově výhodné, jelikož nevyžadující opakovanou investici.

Proto je tu cenově dostupný, se silikonovými štětinami, tento malý zázrak = Sonický čistící kartáček BellaSkin.

hygienický materiál

Můžete použít kartáček na obličej, pokud máte citlivou pokožku?

Pro milovníky krásy s citlivou pokožkou, suchou nebo náchylnou k zarudnutí, může být kartáček na obličej při pravidelném používání často příliš drsný. Můžete je však používat zřídka a stále získáte výsledky, které požadujete. Doporučujeme používat jednou nebo dvakrát týdně, aby vaše pokožka nebyla přetížená nebo příliš podrážděná.

Některé značky, jako BELLASKIN a Magnitone, pracující na svém produktu tak, aby zajistily, že štětiny jsou vhodné pro váš konkrétní typ pleti.