5 denních návyků, které zlepší Vaší pleť

Každý den hledáme nové způsoby, jak si zlepšit stav pleti. Někdo chce mít pleť rozzářenější, někdo zas bojuje s akné a další pokukuje po možnostech, jak se zbavit vrásek.

Jak tedy dosáhnout toho, aby naše pleť vypadala přesně tak, jak chceme? Je to vůbec možné? Odpověď je prostá: Ano, je to možné, dokonce to není ani finančně nemožné. ALE POZOR! Není to proces ze dne na den.

 ranni rutina


V dalších článcích se budeme věnovat tomu, jak se o pleť starat a čím jí udržovat mladistvou. Nicméně si musíme uvědomit, že vzhled naší pleti není závislý jen na tom, jakou skincare používáme, ale je klíčové, jak se o sebe staráme ZEVNITŘ. Tento článek bude základním kamenem pro uvědomění si, co je potřeba v naší každodenní rutině změnit. 

Díkybohu, nemusíte utratit celé jmění výměnou za skvělou pleť. Pro začátek bude stačit, abyste těchto 5 denních návyků zařadili do své rutiny. A co je na těch návycích nejlepší? Jsou zcela zadarmo!

zdarma

A nyní se přesuneme k naším 5 denním návykům, které zlepší pleť.

 

1. Začni svůj den s detoxikačním drinkem

  detox

O detoxikačních čajích jste už dozajista slyšeli mnohé. Přeci jen slovo detox je marketingově velmi využívané a pro nás stále lákavé. Kdo by si totiž nechtěl užívat čaje, ovocné smoothie či nějaký drink, v jehož názvu je použito toto kouzelné slovo. Podvědomě ale tušíme, že ne vše, co nese název detox, opravdu splňuje daná kritéria pro čištění organismu. Pokud si však při výběru dáme pozor a vybereme si ze surovin, které opravdu organismu dokáží vyčistit, jsme na správné cestě k lepšímu zdraví a krásné pleti.

Pro nás je jednoznačně nejlepším detoxikačním drinkem šálek horké vody s citrónem.

A proč zrovna tato kombinace? Například stav naších jater se odráží ve vzhledu pleti, a pokud nemáme čistá játra, nemůže být ani naše pleť čistá. To dává smysl, že? A teď si zkuste tipnout, jaká kombinace čaje nám pozitivně působí právě na játra? Ano, máte pravdu! Šálek horké vody s citrónem nám vyčistí játra od usazených toxinů.

Rovněž hydratujete a vyživujete své tělo, zejména pokud pijete teplou vodu. Teplá voda pomůže posílit Váš trávicí systém a současně Vám pomůže se uvolnit.

V dalším článku Vám naservírujeme několik tipů na další detoxikační drinky :)

 

2. Dopřej si obličejovou masáž

 masáž obličeje

Dalším zcela bezplatným rituálem péče o pleť, který výrazně rozzáří pleť, je masáž obličeje. Trvá to jen pár minut, ale správným pohybem posílíte krevní oběh a rozproudíte lymfatický oběh, ze které se vyplaví toxiny. Masáž obličeje pomůže nejen k prokrvení, ale také vyzdvihne kontury a zbaví nás kruhů pod očima.

My masírujeme obličej každé ráno, a to hned z několika důvodů:

  1. abychom se probudili,
  2. bojovali proti ranním otokům,
  3. posilovali naše obličejové svaly.

Masáž obličeje můžeme provádět rukou, válečkem na obličej, gua shou a nebo si zacvičit obličejovou jógou, tzv. face yoga. Doporučujeme vyzkoušet všechny metody a najít si tu „svou“. Přeci jen každému z nás sedí a vyhovuje něco jiného. Někdo raději použije své prsty, jiný zas masážní nástroj anebo si „zacvičí“.

Pokud byste se chtěli nechat inspirovat, koukněte na náš článek Jak na masáž obličeje“.

 

3. Pravidelně cvič

 posilování

Díky pravidelnému cvičení nejenže budete vypadat a cítit se zdravěji, ale prospějete tím také pokožce. Cvičení zlepšuje lymfatický systém, což zvyšuje obnovu kožních buněk a urychluje proces odstraňování toxinů. Jedná se taky o zcela zaručený způsob ke zlepšení nálady. Sport dále uvolňuje endorfiny a potlačuje stres. Cvičení po dobu třiceti minut denně bude pro Vaši mysl, tělo a samozřejmě pokožku opravdovým přínosem a rozdíly budou viditelné.

Pamatujte, že stres zvyšuje hladinu kortizolu ve Vašem těle, který má za následek zvýšenou pravděpodobnost výskytu akné.

Pokud se necítíte na návštěvu posilovny nebo skupinových lekcí, nezoufejte, na internetu a youtube naleznete mnoho cvičebních videí, a to zcela zdarma. My máme nejraději videa od Pamely Reif, nebo krásné Martiny Markové.

 

4. Medituj

budha

Co byste řekli na to, že si pomocí meditace můžete zlepšit vzhled Vaší pleti? Asi byste nám nevěřili, že? Pokud se nad tím zamyslíme, dojdeme k závěru, že to není až tak nereálné.

Meditace a její výsledky mluví sami za sebe. Stačí, když začnete každý den po dobu pěti minut.

Především se zaměřte na ovládnutí dechu. Když zklidníme náš dech, zklidníme tím i duševní stav a díky hlubokým nádechům dodáme do pokožky dostatečné množství kyslíku. Vyšší hladina kyslíku omlazuje pokožku, pomáhá udržovat rovnováhu našeho těla a posiluje regeneraci buněk a tkání. Jestliže se rozhodnete dát meditaci šanci, vsadíme se, že si ji po nějakém čase absolutně zamilujete.

Abychom Vám cestu k meditaci zjednodušili, tak vydáme v nejbližší době další článek. V tomto článku Vám přineseme pár rad, jak začít meditovat a představíme aplikace, které s meditací pomohou a zpříjemní ji.

 

5. Dostatečně spi

 spánek_1

Když spíme, našemu tělu začíná velmi náročná směna. Tělo se totiž začíná regenerovat, čistit, sílit a také relaxovat. Vstřebávají se všechny informace a podněty, které jsme našemu tělu poskytli během celého dne, a v naší pokožce se začínají reprodukovat kožní buňky. Pokud tedy nemáte dostatek spánku, vaše pokožka nedostává tento důležitý čas na obnovu.

Kolik hodin bychom měli spát je předmětem mnoha diskuzí a stále není jasno, kolik hodin by člověk měl ideálně naspat. Udává se, že dospělý člověk by měl naspat něco mezi 6-9 hodinami.

Doufáme, že se Vám dnešní článek líbil a budeme se na Vás těšit u dalšího.

Krásný den přeje tým BellaSkin ♥